Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Végrehajtók zárták ki Vitézy Tamást otthonából

10perc.hu
2024. 10. 07.
Végrehajtók zárták ki Vitézy Tamást otthonából

Vitézy Tamás, egykori NER-milliárdos, hajléktalanná vált, miután végrehajtók foglalták el a házát.

Vitézy Tamás, a Fidesz-közeli vállalkozó, aki egykor a száz leggazdagabb magyar között szerepelt, közösségi oldalán osztotta meg történetét, miszerint végrehajtók foglalták el a budai Testvérhegyen található házát, amíg ő a piacról vásárolt - írta a 24.hu.

„ELMENTEM a piacra bevásárolni, egy rövid ujjú ingben, vászonnadrágban, vászoncipőben, hisz jó idő volt. A házba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lánccal biztosítva lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és minden zár cseréje éppen folyamatban volt.” – írta Vitézy.

A ház lefoglalásának hátterében a Vitézy és a NER-milliárdos Jellinek Dániel közötti jogi csatározások állnak. Vitézy azt állítja, hogy sem pénzét, sem iratait nem engedték magához venni, amikor visszatért, és a rendőrök jogszerűnek találták az intézkedést.

Vitézy Tamás évek óta küzd a Jellinekkel folytatott jogi viták miatt, amelyek során ingatlanokat veszített el, köztük horvátországi szállodáit és kempingjeit. A vállalkozó közleménye szerint már egy hónapja hajléktalan, de most jutott arra a felismerésre, hogy „ezt nem nekem kell szégyellenem, hanem szégyelljék magukat azok, akik hagyták ezt az ügyet elfajulni, és a deviáns bűnözői magatartást érvényesülni!"

A rendszerváltás után Vitézy Tamás ukrajnai gázimportból alapozta meg vagyonát, majd turisztikai birodalmat épített Horvátországban. Az utóbbi években viszont több jogi eljárást kezdeményezett, de ezek az ügyek rendre megfeneklettek, állítja.

Vitézy Tamás, aki évtizedeken át a Fidesz-közeli gazdasági elit egyik meghatározó alakja volt, az elmúlt években egyre élesebben kritizálta a NER gazdasági és igazságszolgáltatási szereplőit. Vitézy az első Fidesz-közeli üzletember, aki nyíltan maffiának nevezte a rendszer szereplőinek összefonódását, különösen azután, hogy elveszítette horvátországi szállodáit és kikötőit Jellinek Dániel érdekeltségeivel szemben. A gazdasági jogviták és az ellene indított eljárások közepette Vitézy többször próbált jogi elégtételt venni, ám ezek az ügyek rendre eredménytelenül zárultak, tovább mélyítve konfliktusát a NER rendszerével.


Főkép forrása:
Vitézy Tamás Facebook
Címkék:
#NER

További cikkek