Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Fővárosi Közgyűlés elhalasztotta a főpolgármester-helyettes megválasztását és a szmsz módosítását

10perc.hu/MTI
2024. 10. 04.
A Fővárosi Közgyűlés elhalasztotta a főpolgármester-helyettes megválasztását és a szmsz módosítását

A Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén nem választottak főpolgármester-helyettest, Karácsony Gergely javaslata nélkül. A szmsz módosítása elnapolva.

A Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén nem választott főpolgármester-helyettest, mivel Karácsony Gergely főpolgármester nem tett javaslatot a tisztség betöltőjére, ahogy azt korábban bejelentette. Emellett a testület nem tudott dönteni a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) módosításáról sem.

Karácsony Gergely előzőleg jelezte, hogy támogatná Vitézy Dávid, a „Vitézy Dáviddal Budapestért - LMP-Zöldek” korábbi főpolgármester-jelölt kinevezését, amennyiben sikerül többséget kialakítani az előző ciklus főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus kinevezése mellett is.

A hosszas vitát követően a Fővárosi Közgyűlés többsége úgy döntött, hogy elnapolja az szmsz módosításáról szóló döntést, és a kormányhivatal állásfoglalását kéri arról, hogy a főpolgármesternek szavazásra kell-e bocsátania azokat az szmsz-hez érkezett módosító indítványokat, amelyeket előterjesztőként nem fogadott be.

Főkép forrása:
Karácsony Gergely Facebook oldala

További cikkek