Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar mentősök mentettek életet Görögországban

10perc.hu
2024. 10. 02.
Magyar mentősök mentettek életet Görögországban

Béres Csaba és Pálfi László, a Kisvárdai Mentőállomás munkatársai, éppen Görögországban nyaraltak, amikor egy váratlan helyzetben kellett közbelépniük.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be az esetről, kiemelve, hogy a két mentős bajtárs „Kisvárdai bajtársaink Görögországban sem pihentek!” - írta a Hirado.hu.

A kisvárdai mentősök barátsága és közös munkahelyi múltja csaknem huszonöt évre nyúlik vissza, és évek óta hagyomány náluk, hogy szeptember végén családjaikkal Görögországba utaznak. Az idei pihenés azonban váratlan fordulatot vett, amikor hangos segélykérésre lettek figyelmesek a tengerparton. Egy nő elmerült a vízben, és a két magyar mentős azonnal a segítségére sietett.

„A két magyar mentős gyorsan a partra húzta a vízen lebegő, már élettelen asszonyt” – olvasható a bejegyzésben. Bár a nő már nem lélegzett, Béres és Pálfi azonnal megkezdték az újraélesztést, amelynek köszönhetően sikerült visszahozni a hölgy légzését és keringését. A görög mentőszolgálat munkatársai rövidesen átvették az ellátást, és a nőt stabil állapotban szállították kórházba.


Főkép forrása:
Országos Mentőszolgálat Facebook
Címkék:
#Utazás

További cikkek