Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jelentős eső várható az ország több területén szerdán

10perc.hu
2024. 10. 02.
Jelentős eső várható az ország több területén szerdán

Szerdán az ország több részén nagy mennyiségű esőre kell számítani, különösen az északnyugati megyékben.

A kiderül.hu előrejelzése szerint szerdán többnyire felhős vagy borult ég lesz jellemző, északnyugatról fokozatosan terjed a csapadék. Az ország északnyugati felében sokfelé várható eső, zápor, sőt, a Dél-Dunántúlon délután zivatarok is előfordulhatnak. A legnagyobb mennyiségű csapadékot a Dunántúl északi és középső részén jelezték előre, míg a Tiszántúlon és a déli régiókban az időjárás estig szárazabb maradhat - közölte a 24.hu.

A jelentős esőzés miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére, míg Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Somogy és Zala megyékben elsőfokú riasztás van érvényben. A délkeleti szelet gyakran erős széllökések kísérhetik, de a nap második felében északnyugatira fordul az áramlás.

Az előrejelzés szerint a maximum-hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Azokon a területeken, ahol tartósan esik az eső, a hőmérséklet ennél hidegebb lehet, míg a déli részeken néhány fokkal melegebbre is számíthatunk. Késő este a hőmérséklet 10 és 15 fok közé süllyed.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek