Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Két és fél év börtönt kér az ügyészség a szolnoki kalandparkban gyereket felrúgó karateedzőre

10perc.hu
2024. 10. 01.
Két és fél év börtönt kér az ügyészség a szolnoki kalandparkban gyereket felrúgó karateedzőre

Az ügyészség két és fél év börtönt kért A. Tibor karateedzőre, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy hétéves kisfiút.

Az ügyészség két és fél év börtönt kért a 56 éves A. Tibor karateedzőre, aki bántalmazott egy hétéves kisfiút egy szolnoki kalandparkban. A baleset július 11-én történt, amikor a kisfiú nem akart felmászni a park mászókájára. A vádirat szerint A. Tibor felrúgta a gyereket, aki a levegőben megpördült, majd a fejére esett. A férfi a síró kisfiút vízzel is lelocsolta, miközben megalázó megjegyzéseket tett rá - közölte a Telex.

A. Tibor tagadta, hogy bármilyen pszichikai vagy fizikai sérelem okozására irányulna a szándéka. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a karateedző a bűnösségét sem ismerte el. A 24.hu kérdésére Ocsovai tájékoztatta, hogy az ügyészség a két és fél év börtön mellett három év közügyektől eltiltást is kért A. Tiborra, amennyiben a férfi beismeri a bűnösségét. A vádak között szerepel a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint a kiskorú veszélyeztetése.

A Magyar Karate Szövetség az ügy kirobbanása után ideiglenesen, majd egy nappal később véglegesen eltiltotta A. Tibort a karateoktatástól. A szövetség megfosztotta a férfit díjaitól, és a fekete övet sem viselheti többé.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek