Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hidegfront és erős szél: változékony idő várható a hétvégén

10perc.hu
2024. 09. 27.
Hidegfront és erős szél: változékony idő várható a hétvégén

Hidegfront érkezik Magyarországra, szeles idővel és változó hőmérsékletekkel. Záporok, zivatarok várhatók, hétfőre hűvös hajnalokkal.

A hétvégi időjárás szélsőséges változásokat hoz az ország különböző területein, ahogy egy hidegfront halad át Magyarországon. Pénteken még többnyire napos időre számíthatunk, de nyugaton, északnyugaton és északon helyenként eső, zápor is előfordulhat. „Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a csúcshőmérséklet 19 és 31 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat, miközben sokfelé nyáriasan meleg időben lesz részünk”közölte az Időkép.

Szombaton már határozottan érezhető lesz a hidegfront hatása. A felhőzet erőteljesen megnövekszik, és országszerte kialakulhat eső, zápor, helyenként akár zivatarok is. „Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél” – olvasható az előrejelzésben. A hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, keleten lesz a legmelegebb.

Vasárnapra a csapadékos idő főként a Dunától keletre húzódik vissza, délutánra azonban már országszerte megszűnik az eső. A Dunántúlon több helyen kisüthet a nap, de erős, helyenként viharos északias szél várható. A nappali hőmérséklet csupán 13 és 19 fok között mozog majd.

A következő hét elején, hétfőn és kedden változó felhőzet és napsütés váltogatja egymást, de csapadékra nem kell számítani. Hétfőn az északkeleti szél lesz élénk, míg kedden a délies szelet kísérhetik erősebb széllökések. A hajnali órákban hűvös lesz, kedden helyenként 5 fok alatti minimumok is előfordulhatnak. A nappali maximumok hétfőn 14-19, kedden pedig 15-21 fok között alakulnak.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek