Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Bevezeti az új típusú honvédelem tantárgyat a hallgatók számára az egyik magyar egyetem

10perc.hu
2024. 09. 13.
Bevezeti az új típusú honvédelem tantárgyat a hallgatók számára az egyik magyar egyetem

A Debreceni Egyetem az első magyar felsőoktatási intézmény, amely bevezeti az új típusú honvédelem tantárgyat, lehetőséget adva a hallgatóknak, hogy a Magyar Honvédségnél rendszeresített alapkiképzéssel egyenértékű képzésben részesüljenek.

A Debreceni Egyetem szeptembertől indítja az új típusú felsőoktatási honvédelem tantárgyat, amely két modulból áll, és célja, hogy a hallgatók a Magyar Honvédségnél rendszeresített alapkiképzéssel egyenértékű oktatásban részesüljenek - közölte a 24.hu.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Debrecen fontos szerepet játszik a honvédelem terén, és a tantárgy minden egyetemi karon azonos tartalommal elérhető. A képzés teljesítésével a hallgatók akár területvédelmi tartalékosként is csatlakozhatnak a Honvédséghez, amely különleges ösztöndíjjal is támogatja a felsőoktatásban tanulókat. Dr. Késmárky-Kodak András, az egyetem Katasztrófaorvosi Központ igazgatója elmondta, hogy a hallgatók kreditpontokat is szerezhetnek a tantárgy teljesítésével.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek