Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Drasztikus lehűlést hoz a Boris ciklon Magyarországra

10perc.hu
2024. 09. 12.
Drasztikus lehűlést hoz a Boris ciklon Magyarországra

A következő napokban komoly időjárásváltozásra kell számítanunk Magyarországon a Boris névre keresztelt ciklon miatt.

Az elkövetkező napokban drasztikus időjárás-változásra készülhetünk Magyarországon. A Boris névre keresztelt mediterrán ciklon érkezése jelentős lehűlést, viharos szelet és bőséges csapadékot hoz magával. A ciklon hatására akár 10-15 fokos hőmérséklet-különbségek is kialakulhatnak az ország különböző részei között - írta az Origo.

Csütörtöktől jelentős időjárás-változásra számíthatunk: nyugat felől fokozatosan egyre vastagabb felhőtakaró borítja be az országot, és egyre több helyen alakulnak ki esők és záporok. Az olasz meteorológusok által Boris névre keresztelt ciklon erős lehűlést hoz, főként a csapadékos területeken, ahol a hőmérséklet 15-18 fok között alakulhat. Ezzel szemben keleten, ahol később érkezik meg a csapadék, akár 25-28 fokos hőmérséklet is előfordulhat.

Pénteken tovább folytatódik a borús időjárás, keleten még rövid időre kisüthet a nap, de a délutáni órákban ott is felhős, esős idő várható. A hőmérséklet széles tartományban, 10 és 28 fok között alakul: nyugaton hűvösebb, keleten pedig még mindig melegebb lesz. Az erős szél különösen a Dunántúlon okozhat viharos lökéseket.

Szombaton a borús, esős idő marad, a hőmérséklet pedig 10-17 fok között alakul. Az Észak-Dunántúlon viharos erejű széllökések várhatók, ami jelentősen megnehezíti a közlekedést. A csapadék miatt csúszóssá váló utak miatt érdemes óvatosabban közlekedni.

Vasárnap és hétfőn sem javul az idő: borult égboltra és többfelé esőre van kilátás. Vasárnap a hőmérséklet 10-17 fok között, hétfőn pedig 12-18 fok között alakul, de hétfő hajnalban helyenként akár 3 fokra is lehűlhet a levegő. A nyugati szél továbbra is erős marad, néhol viharos lökésekkel.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek