Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hadházy: a Belügyminisztérium levélben igazította el az iskolaigazgatókat, hogy fogadják a képviselőket

10perc.hu
2024. 09. 06.
Hadházy: a Belügyminisztérium levélben igazította el az iskolaigazgatókat, hogy fogadják a képviselőket

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra egy hivatalosnak tűnő, augusztus 29-én keltezett levelet, amelyet állítása szerint a Belügyminisztérium küldött el iskolaigazgatóknak.

A levélben a minisztérium arról tájékoztatja az iskolákat, milyen teendők merülnek fel, ha országgyűlési vagy európai parlamenti képviselők látogatják meg az intézményeiket. A dokumentum végén Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár aláírása szerepel.

A levél tartalmazza a vonatkozó jogszabályokat a képviselők intézménylátogatási jogairól, és azok értelmezését. Eszerint a képviselők tájékoztatást kérhetnek az iskola működéséről, de ezt előzetesen egyeztetniük kell az intézmény igazgatójával. Az egyeztetés során pontosan meg kell határozni a tájékoztatás formáját, időpontját, helyszínét és témáját. A levél szerint erre azért van szükség, hogy az intézményvezetők fel tudjanak készülni a szükséges információk biztosítására.

A levél külön kitér arra is, hogy az európai parlamenti képviselők esetében ugyanezek a szabályok vonatkoznak a látogatásokra. 

Az EP-képviselők tehát szintén nem léphetnek be az iskolák területére előzetes egyeztetés nélkül, és látogatásukkal nem zavarhatják meg az intézmény működését.



Főkép forrása:
Dr. Maruzsa Zoltán Facebook

További cikkek