Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hazaküldték a diákokat egy budapesti gimnáziumból a szeptemberi hőség miatt

10perc.hu
2024. 09. 04.
Hazaküldték a diákokat egy budapesti gimnáziumból a szeptemberi hőség miatt

A budapesti Leövey Klára Gimnáziumban a szeptemberi hőség miatt hazaküldték a diákokat, mivel a tantermekben elviselhetetlen volt a meleg.

Szeptember közepén soha nem tapasztalt hőhullám érte el Budapestet, mely komoly problémákat okozott az iskolákban. A ferencvárosi Leövey Klára Gimnáziumban szerdán délben annyira elviselhetetlen lett a hőség, hogy a vezetőség úgy döntött, hazaküldi a diákokat. A tantermekben olyan mértékű volt a hőség, hogy az oktatás lehetetlenné vált.

A Magyar Hang értesülései szerint a diákok is megerősítették, hogy különösen az emeleti osztálytermekben volt fülledt a levegő, bár hőmérőt nem vittek magukkal, így pontos adatokat nem tudtak mondani. A probléma gyökere, hogy a legtöbb hazai iskola épületében nincs légkondicionáló berendezés, és ahol van, ott is leginkább csak a tetőtéri termekben működik.

Az iskola egyelőre nem közölte, hogy csütörtökön megtartják-e az órákat; erről a diákokat a nap folyamán fogják tájékoztatni. A rendkívüli helyzet rávilágít arra, hogy az iskolai épületek korszerűsítése elengedhetetlen, különösen a klímaváltozás okozta extrém időjárási körülmények miatt.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek