Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Fokozatos lehűlés várható az országban

10perc.hu
2024. 09. 04.
Fokozatos lehűlés várható az országban

Szeptember forrón indult, de a hőségnek hamarosan vége: csütörtöktől fokozatos lehűlés kezdődik Magyarországon, ami végre enyhülést hoz a hosszú, száraz időszak után.

A szeptemberi hőhullámok után sokan már alig várják, hogy véget érjen a kánikula, különösen azok, akiknek a forróságban kellett visszaülniük az iskolapadba vagy dolgozniuk. A jó hír az, hogy a meteorológiai modellek szerint a hétvégén egy sekély ciklon közelíti meg az országot, amelynek hatására végre lehűlésre számíthatunk - közölte az Időkép.

Bár a klasszikus őszi időjárás még nem érkezik meg teljesen, a csütörtöktől kezdődő fokozatos lehűlés már pénteken érezteti hatását, amikor a Dunántúl nagy részén 30 fok alatt maradnak a maximum hőmérsékletek.

Szombaton pedig valószínűleg már csak a déli-délkeleti országrészen maradunk a 30 fok feletti tartományban. Emellett elszórtan záporok és zivatarok enyhíthetik a szárazságot. A markáns lehűlésre ugyan még várni kell, de a jövő hét elején a csapadék valószínűsége is növekszik, és a hőmérséklet lassú csökkenése körvonalazódik.

 

Címkék:
#Időjárás

További cikkek