Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Maruzsa Zoltán: Az iskolaépületeket hajnali szellőztetéssel hűtsék le

10perc.hu
2024. 09. 03.
Maruzsa Zoltán: Az iskolaépületeket hajnali szellőztetéssel hűtsék le

Maruzsa Zoltán bejelentette az iskolai hűtési intézkedéseket, a mobiltelefon-használat szabályozását és a laptopprogram folytatását.

Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár legutóbbi interjújában több fontos intézkedésről számolt be, amelyek célja, hogy enyhítsék a hőség hatásait az iskolai környezetben, és elősegítsék az oktatást.

Az InfoRádiónak adott nyilatkozatában Maruzsa Zoltán bejelentette, hogy a tankötelezettség miatt a diákokat nem lehet hazaküldeni a hőség miatt. Ehelyett elrendelték, hogy az iskolaépületeket hajnali szellőztetéssel hűtsék le.

"A hőség miatt nem lehet hazaküldeni a diákokat, hiszen tankötelezettség van, de elrendelték azt, hogy az iskolaépületeket hajnali szellőztetéssel hűtsék le" – fogalmazott az államtitkár.

A meglévő épületek közül a 70-es, 80-as években épült iskolák szigetelésük miatt nem ideálisak a hőmérséklet szabályozására, így ezek esetében új épületek építését fontolgatják. Az új iskolaberuházások viszont már hűtésre alkalmas technológiával készülnek.

A hőségszünetek helyett a diákok és szülők az intézmények energetikai korszerűsítésére számíthatnak. Az iskolai igazgatók lehetőséget kaptak arra, hogy rövidített oktatást rendeljenek el, ha az épületben elviselhetetlen a forróság.

A mobiltelefonok használatának szabályozásában is történt változás: az iskolák nagyobb mozgásteret kaptak, és az okoseszközök oktatási célú használata engedélyezett. A tanárok jogosultak lesznek a mobiltelefonok beszedésére is, ha szükséges.

Ezen kívül folytatódik a laptopprogram is, amely keretében további 125 ezer laptopot osztanak ki azoknak, akik igénylik.

Az információkat az Index foglalta össze, és a friss intézkedések célja, hogy javítsák az oktatási környezetet és az iskolai munkafeltételeket.

Főkép forrása:
Dr. Maruzsa Zoltán Facebook oldala
Címkék:
#Oktatás

További cikkek