Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A magyarok 70%-a ellenzi a határon túli választókerületek létrehozását

10perc.hu
2024. 08. 27.
A magyarok 70%-a ellenzi a határon túli választókerületek létrehozását

A legújabb közvélemény-kutatás szerint a magyarok 70%-a elutasítja a határon túli választókerületek létrehozását, amelyet a kormány jelenleg fontolóra vesz. Még a Fidesz szavazóinak 44%-a sem támogatja a külhoni magyarok parlamenti képviseletét.

A Publicus Népszava megbízásából készült legfrissebb kutatás eredményei szerint a magyarok jelentős többsége, egészen pontosan 70%-a, ellenzi a határon túli választókerületek létrehozását, amely lehetővé tenné a külhoni magyarok számára, hogy képviselőket küldjenek a magyar parlamentbe. Az adatokat tekintve még a Fidesz szavazóinak 44%-a sem támogatja ezt az elképzelést, míg a teljes népesség körében csupán 20%-os támogatottságot élvez egy ilyen választójogi törvénymódosítás.

A Válasz Online hétfői cikke alapján kiderült, hogy a kormány komolyan fontolóra veszi a határon túli egyéni választókerületek létrehozását. Ez a lépés lehetőséget adhatna a Fidesz számára, hogy megőrizze dominanciáját az országgyűlési választásokon, még akkor is, ha Magyarországon gyengülne a párt helyzete.

Címkék:
#Fidesz

További cikkek