Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Még mindig bizonytalanok az iskolák az okostelefonok tiltásának módjában

10perc.hu
2024. 08. 26.
Még mindig bizonytalanok az iskolák az okostelefonok tiltásának módjában

Egy héttel az új tanév kezdete előtt számos iskolában még mindig bizonytalanok abban, hogyan valósítsák meg a kormány által bevezetett okostelefon-használatot korlátozó rendeletet.

Az idei tanév előkészületei során több iskola vezetősége kétségek között maradt a kormány által bevezetett új rendelet kapcsán, amely szigorúan korlátozza a diákok okostelefon-használatát az iskolákban. Egy budapesti általános iskola igazgatója a Népszavának elmondta, hogy a tankerületi központtól nem kaptak semmilyen konkrét iránymutatást, így a tantestületnek kell saját megoldásokat kidolgoznia - írta meg a 24.hu.

A rendelet szerint a tanulók nem használhatják telekommunikációs eszközeiket az iskolák területén a tanítási idő alatt, kivéve, ha oktatási célra külön engedélyezik azt.

Az iskolákban azonban eltérő elképzelések alakultak ki a megvalósításról. Egyes helyeken zárható szekrények beszerzését tervezik, míg máshol az osztálytermekben gyűjtenék össze a telefonokat, amelyeket az első tanórát tartó pedagógusok vesznek el, és az utolsó órát tartók adnak vissza. A házirend módosítása elengedhetetlen a végrehajtáshoz, amit a diákönkormányzatoknak is véleményezniük kell.

A Klebelsberg Központ honlapján közzétett közlemény szerint a Belügyminisztérium és az Oktatási Hivatal vezetői augusztus végén tartanak tájékoztatót a tankerületi vezetők számára, ahol a szabályozás részleteiről is szó lesz. Az iskolák azonban addig is saját megoldásokkal próbálkoznak, mivel a központi iránymutatás továbbra is hiányzik.

Címkék:
#Oktatás

További cikkek