Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hőségriasztást adtak hétvégére: 38 fok is lehet az országban

10perc.hu
2024. 08. 22.
Hőségriasztást adtak hétvégére: 38 fok is lehet az országban

A hétvégére fokozódik a hőség Magyarországon, hőségriasztást adtak ki az egész országra.

A Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nzrt. figyelmeztetése szerint a hőség a következő napokban fokozódni fog, és hétvégére már az egész országra kiterjedő hőségriasztást adtak ki.

Csütörtökön még kellemes, 25-31 fok közötti hőmérséklet várható, és „fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet.” Péntektől azonban száraz, derült időre számíthatunk, és a hőmérséklet is emelkedni kezd, 29-34 fok közötti csúcshőmérséklettel.

A hétvége különösen forró lesz: „Szombaton már még melegebb idő várható 32-37 fokkal,” a meteorológiai szolgálat Csongrád megyére másodfokú, az ország többi részére első fokú veszélyjelzést adott ki. Vasárnap pedig tovább fokozódik a hőség, amikor is 33-38 fok várható, és a veszélyjelzés az egész országra kiterjed majd.

A forróság a jövő hét elején sem enyhül, továbbra is harminc fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani. A szakemberek azt javasolják, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a folyadékpótlásra és a nap elleni védelemre.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek