Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A BME felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását

10perc.hu
2024. 08. 21.
A BME felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását

A BME munkacsoportot hozott létre a gólyatáborok szabályozásának felülvizsgálatára, hogy biztosítsa a hallgatók biztonságát és méltóságát.

hozott létre a gólyatáborok szabályozásának felülvizsgálatára. Az intézkedés hátterében a közelmúltban napvilágot látott sajtóhírek állnak, amelyek szerint a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának augusztusi gólyatáborában a leendő elsőéves hallgatókkal megalázó módon bántak.

A BME közleménye szerint az egyetem kötelessége nemcsak a hallgatók oktatása, hanem a biztonságuk megóvása is.

„A BME kötelessége nemcsak a hallgatók oktatása, illetve szakmai pályára állítása, hanem minden körülmények között a biztonságuk védelme. Ez a cél a gólyatáborokra kiemelten vonatkozik”.

A most felállított munkacsoport feladata, hogy áttekintse a jelenlegi szabályozást, és a gólyatáborokkal kapcsolatos tapasztalatok alapján új, biztonságos és méltóságot garantáló szabályokat dolgozzon ki. Az egyetem rámutatott, hogy korábban már készült egy házirend, amely a más gólyatáborokban szerzett tapasztalatokat is felhasználva irányította a táborok szervezését, de a mostani események nyomán szükségesnek látták a szabályok újbóli áttekintését.

A BME célja, hogy a vizsgálat eredményei alapján mindenki számára megnyugvást jelentő megoldások szülessenek, és biztosítva legyen a hallgatók biztonsága és méltósága a jövőbeni rendezvényeken.

Főkép forrása:
bme.hu

További cikkek