Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több vidéki utasnak okoz problémát a Volánbusz új helyjegyrendszere

10perc.hu
2024. 08. 16.
Több vidéki utasnak okoz problémát a Volánbusz új helyjegyrendszere

Az augusztusban bevezetett helyjegy-rendszer nem mindenkinek elérhető, sokan hibákkal találkoznak a vásárlás során.

Augusztus 5-én a MÁV és a Volánbusz bevezette a 300 forintos helyjegyeket a távolsági buszokra, azonban számos utas találkozott nehézségekkel a vásárlás során. Az új rendszer szerint a helyjegyek elérhetők lennének a MÁV appban és a jegypénztárakban, de a valóságban sokaknak ez nem sikerült.

Több utas is jelezte, hogy a MÁV appban lehetetlen helyjegyet vásárolni, különösen a vidéki indulásoknál. A Telex szekszárdi olvasója például elkeseredetten számolt be arról, 

hogy az alkalmazásban nem tud buszra helyjegyet venni, mivel az app nem kínálja fel ezt az opciót, csak a jegypénztárak, amelyek hétvégén gyakran zárva tartanak.

A MÁV sajtóosztálya válaszában elismerte, hogy jelenleg csak a Budapestről induló és oda érkező járatokra lehet helyjegyet váltani, míg a köztes megállókban, mint például Szekszárdon, erre nincs lehetőség. A jegy.mav.hu oldalon tett próbálkozások során a Telex olyan hibaüzenetekkel találkozott, mint: „Busszal történő utazás esetén a rendszer jelenleg nem ad helyjegyet vagy távolsági kiegészítő jegyet, így ezt az opciót hagyja kikapcsolva buszjegy vásárlásához.” 

A Volánbusz szerint naponta már 4000 utasnak sikerül helyjegyet váltania.

Az augusztustól elérhető helyjegy vásárlása nem kötelező, bár ajánlott lehet azok számára, akik zsúfolt járatokon szeretnének biztos ülőhelyet. 

Bár a MÁV videós útmutatója és a hivatalos tájékoztatások ezt nem említik, néhány olvasói tapasztalat alapján kiderült, hogy a Budapestről induló és oda érkező buszjáratok esetében mégis van mód helyjegyet váltani a MÁV appban. 

Ehhez azonban nem a Keresési feltételek menüpont alatt kell próbálkozni, hanem a Szolgáltatások fülön be kell jelölni a „Személyszállítás 2. kocsiosztályon” és a „Helyjegy 2. osztály” opciókat.

Az utasoknak ajánlott, hogy a MÁV-csoport közösségi médiás felületein keresztül próbáljanak meg további segítséget találni, vagy türelemmel várjanak a rendszer fejlesztésére, amely a vidéki helyjegyek elérhetőségét is magában foglalja majd.

Főkép forrása:
Volánbusz Zrt. Facebook

További cikkek