Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Akár 52 ezer forintos csekk várhat a baleseteknél videózó autósokra

10perc.hu
2024. 08. 16.
Akár 52 ezer forintos csekk várhat a baleseteknél videózó autósokra

A baleseteknél bámészkodó és fotózó autósok akár 52 ezer forintos büntetést is kaphatnak.

A rendőrség bekeményített, és elkezdte büntetni azokat a járművezetőket, akik közúti baleseteknél bámészkodnak, fotóznak vagy videóznak – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút. Augusztus 5-én az M0-son történt baleset során három kamion ütközött össze, ami jelentős torlódást okozott - számolt be róla a Pénzcentrum. Az egyik sávban 13 kilométeres, a másik oldalon pedig 6 kilométeres dugó alakult ki, részben a katasztrófaturista autósok miatt, akik lelassítottak és telefont használtak vezetés közben.

A közútkezelő közleménye szerint a rendőrök számos autóst emeltek ki a forgalomból, akiknél látták, hogy szabálytalanul használták a telefonjukat. Helyszíni bírság esetén 26 ezer forint és 3 büntetőpont, míg szabálysértési eljárásban 52 ezer forintos csekk jár azoknak, akiket baleseti helyszíneken fotózás vagy videózás közben kapnak el.

A Magyar Közút hangsúlyozta, hogy ez a viselkedés nemcsak közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes, de etikai aggályokat is felvet, hiszen senki sem szeretné, ha szeretteiről baleseti fotók keringenének a közösségi médiában. Ráadásul a baleseti helyszínek biztosítása és takarítása időigényes, így az indokolatlan lassítások még tovább növelhetik a torlódásokat.

A rendőrség kiemelte, hogy a jövőben is fokozott figyelmet fordítanak az ilyen szabályszegések megelőzésére és szankcionálására.

Főkép forrása:
BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook oldala

További cikkek