Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megindultak a kifizetések a dunai vasmű dolgozói részére

10perc.hu
2024. 08. 13.
Megindultak a kifizetések a dunai vasmű dolgozói részére

Hétfő után kedd reggel is tüntettek a Dunai vasmű dolgozói, ennek hatására elindultak a kifizetések.

A Dunaferr dolgozói hétfőn reggel tüntetést szerveztek a dunaújvárosi vasmű igazgatósági épülete előtt, mivel nem kapták meg a fizetésüket. A Népszavához eljutott információk szerint az üzem főbb bejárataihoz és a logisztikai kapuk elé további demonstrációkat terveztek, bár ezek az akciók már nem az érdekképviselet, hanem a dolgozók kezdeményezésére indultak - közölte a hvg.

Magyar Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta, hogy Rahul Yenurkar, a Liberty Dunaújváros vezetője ígéretet tett a járandóságok hétfő délutáni kifizetésére, de ez nem történt meg, ezért újabb munkagyűlést hívtak össze. A vállalati intraneten keresztül értesítették őket, hogy az utalások megtörténtek, azonban a dolgozók számláin ennek nyoma sem volt.

Magyar Zoltán szerint a jelenlegi helyzet gyötrelmes, és egyre több dolgozó fontolgatja a felmondást, ami veszélybe sodorhatja a gyár jövőjét. Hangsúlyozta, hogy olyan értékes munkaerőt veszít el a cég, hogy a gyár újraindítása egyre bizonytalanabbá válik.

Kedden reggel a Vasmű előtt újabb tüntetést szerveztek, mivel továbbra sem érkeztek meg a bérutalások. Aznap reggel azonban végül megkezdődtek a kifizetések, de a dolgozók még mindig várják a beígért 150 ezer forintos bónuszt. Magyar Zoltán szerint a Liberty vezetése a napokban tárgyalásokat ígért, de az ígéretekkel kapcsolatban szkeptikus.

A Dunai Vasmű, vagy Dunaferr, az ország egyik emblematikus kohászati-gépészeti komplexuma, amelynek sorsa stratégiai jelentőségű. Az utóbbi években ugyan csökkent az alkalmazottak száma, de a gyár továbbra is Dunaújváros egyik legnagyobb munkaadója, ezért nem meglepő, hogy a mindenkori magyar kormányok mindig is támogatták valamilyen formában.

 

Főkép forrása:
Vasas Szakszervezeti Szövetség (Facebook)

További cikkek