Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Búcsúzik a klasszikus sport szelet a boltok polcaitól

10perc.hu
2024. 08. 10.
Búcsúzik a klasszikus sport szelet a boltok polcaitól

A klasszikus Sport szelet, a magyar édességtörténet ikonikus darabja, végleg eltűnik a boltok polcairól.

A 71 éve létező édesség megszűnését a fenntarthatatlan csomagolás okozta. A hírt Mészáros Máté, a Sport szelet arca jelentette be. A pontos okokat nem részletezte, azonban a gyártó Mondelez Hungária elárulta, hogy a 25 grammos alumíniumcsomagolás nem felel meg a modern fenntarthatósági követelményeknek - tette közzé a Player.hu. A Mondelez célja, hogy csomagolóanyagai újrahasznosíthatóak legyenek és minimalizálják a környezeti hatást.

Ezen kívül a Sport szelet árképzése is hozzájárulhatott a megszűnéshez. A kisebb kiszerelésű klasszikus változat ára gyakran megegyezett a modernebb, nagyobb kiszerelésű termékével, ami a magas költségek miatt problémát jelentett - írta a Pénzcentrum.


A Sport szelet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion megnyitóján debütált. Az édesség zöld csomagolásán látható diszkoszvető Dr. Szécsényi József, az első magyar diszkoszvető volt, aki több mint 60 métert dobott.

A búcsúkampány keretében Gundel Takács Gábor, Falusi Mariann és Szujó Zoltán osztják meg Sport szelettel kapcsolatos élményeiket. Az általuk dedikált Sport szeletek a Facebook-oldalon keresztül kerülnek el azokhoz, akik saját Sport szeletes történeteket osztanak meg. Ezen kívül közel 40 ezer, azaz egy tonna Sport szeletet juttatnak el rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül.


Bár a klasszikus Sport szelet megszűnik, a rumos-kakaós ízű édesség más kiszerelésben továbbra is kapható lesz.

Főkép forrása:
Árkád Édességbolt - Esztergom Facebook oldala

További cikkek