Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Radnai Márk: a vezetőket politikai, nem pedig szakmai alapon nevezik ki

10perc.hu
2024. 08. 03.
Radnai Márk: a vezetőket politikai, nem pedig szakmai alapon nevezik ki

A színészként, rendezőként is dolgozó politikust leginkább a korrupció zavarja a Fideszben, és korábban az országot is el akarta hagyni, most azonban a Tisza Párt alelnökeként dolgozik a rendszerváltásért.

Radnai Márk, a Tisza Párt alelnöke a Hvg360-nak adott interjújában elmondta, hogy korábban úgy gondolta, az országban húsz évig nem fog semmi változni, ezért el akarta hagyni Magyarországot. Most azonban Magyar Péter felkérése miatt mégis maradt. „Amikor Péterék hívtak, nem volt bennem félelem, csak egyértelműség és teljes nyugalom” – nyilatkozta.

Radnai beszélt édesapjáról is, aki korábban a Jobbikban hasonló pozíciót töltött be, mint most ő a Tiszánál.

„Amikor a Jobbikhoz ment, annyit mondtam, ha segíthet egy szélsőjobbos pártot középre terelni, akkor próbálja meg. Én egyébként soha nem szimpatizáltam a Jobbikkal” – fogalmazott.

Azt is elárulta, hogy apja anyagilag támogatta volna őt, hogy Amerikába menjen filmrendezést tanulni, de ő nem akarta, hogy szakmai sikereiért bármit is köszönhessen neki.

Egy interjúban megkérdezték, nem túl sok-e a bocsánatkérés a Tisza körül. Inkább az a baj, hogy a magyar politikai életben soha semmiért nem szokás bocsánatot kérni – mondta.

Szerinte Magyar Péter képes lesz utcai harcosból miniszterelnökké válni, de ehhez végig kell járnia az utat, hogy olyanná válhasson, amilyennek az ország vezetőjének lennie kell.

Magyar Péterrel rendszeresen egyeztetnek a stratégiai programokról, rendezvényekről és a közösség szervezéséről. Elmondása szerint a választási hajrában voltak nézetkülönbségeik, de mindig sikerült közelíteniük az álláspontokat, hangos szó nélkül. 

A Fideszben Radnait legjobban a korrupció zavarja, ami szerinte generációja életét árnyékolja be, mert „egyik szakmában sem lehet kiteljesedni, mert a vezetőket politikai, és nem szakmai alapon nevezik ki”.


Főkép forrása:
Péter Magyar Facebook

További cikkek