Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Riasztást adtak ki az egész országra a zivatarok miatt

10perc.hu
2024. 08. 02.
Riasztást adtak ki az egész országra a zivatarok miatt

Az ország több területén heves esőzésekkel érkezhetnek zivatarok, felhőszakadások.

Az ország egész területére sárga figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint pénteken meleg lesz, de elszórtan záporokra és zivatarokra lehet számítani, amelyek intenzív csapadékkal, viharos széllökésekkel és jégesővel járhatnak. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, főleg zivatarok környezetében - közölte a 24.hu.

A nap folyamán a legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, késő estére pedig 18-26 fok közé hűl le a levegő. A HungaroMet háromféle elsőfokú veszélyjelzést adott ki: zivatarveszély miatt az egész országra, felhőszakadás miatt Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre, valamint a magas középhőmérséklet miatt az ország felére. Az ország nagy részén a napi középhőmérséklet 25 fok körül alakul, de kisebb körzetekben akár 27 fok is lehet.

A meteorológiai szolgálat szerint a zivatarokat viharos, 60-75 km/órás széllökések, intenzív csapadékhullás és jégeső kísérheti. A Dunántúlon akár 25-40 mm eső is hullhat egy-egy felhőszakadás során.


Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Időjárás

További cikkek