Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nyomozást indított az Európai Ügyészség a lomb nélküli lombkoronasétány ügyében

10perc.hu
2024. 08. 02.
Nyomozást indított az Európai Ügyészség a lomb nélküli lombkoronasétány ügyében

A Transparency International Magyarország feljelentésére indított nyomozást az Európai Ügyészség a lombkorona sétány ügyében.

Az Európai Ügyészség nyomozást indított a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében, amely 60 millió forintos uniós támogatásból épült, és amely körül az erdőt teljesen tarra vágták - közölte a 24.hu. 

Az eset tavaly tavasszal került reflektorfénybe, amikor a település polgármestere, Filemon Mihály, bejelentette, hogy gyorsan növő fákat telepítenek az objektum köré. Az ügy azóta sem zárult le, részben a polgármester tevékenysége miatt, aki perrel fenyegette a beszámoló médiumokat és kirúgással fenyegetett egy közalkalmazottat, aki nevetett a lomb nélküli sétányon.

Az ügyben az Európai Bizottság, a NAV és az Integritás Hatóság is vizsgálódott. A Transparency International Magyarország feljelentése nyomán az Európai Ügyészség (EPPO) is vizsgálatot indított. Magyarország ugyan nem tagja az Európai Ügyészségnek, mégis eljárhat az uniós vádhatóság csalás gyanúja miatt. A Transparency International Magyarország július végén kapott levelében az EPPO tájékoztatta őket a nyomozás megindításáról.


Főkép forrása:
Adani (Youtube)

További cikkek