Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Átmeneti enyhülés után hétvégére újra kánikula várható

10perc.hu
2024. 07. 24.
Átmeneti enyhülés után hétvégére újra kánikula várható

A hétvégén újra kánikula várható, szombaton 33, vasárnap akár 35 fok is lehet.

Szerdán reggelre érezhetően enyhült az idő, amit sokan örömmel fogadtak a hosszú hőhullám után. Az Időkép előrejelzése szerint egy hidegfront érkezése miatt több felhővel találkozhatunk, sőt, záporok és zivatarok is előfordulhatnak a nap folyamán. A délutáni hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, ami jelentős enyhülést hoz az elmúlt napok forróságához képest - közölte a 444.hu.

Az enyhébb időjárás csütörtökön és pénteken is folytatódik. A meteorológiai előrejelzések szerint hasonló hőmérsékleti értékekre számíthatunk, mint szerdán, így a kellemesebb időjárás néhány napig velünk marad. Azonban nem érdemes túlzottan örülni ennek az átmeneti enyhülésnek, ugyanis a hétvégére ismét visszatér a kánikula.

Szombaton már újra 33 fokot mérhetünk, vasárnap pedig akár 35 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A hétvégi időjárás ismét megterhelő lesz, különösen az idősek, a krónikus betegek és a gyerekek számára, akik érzékenyebben reagálnak a hőhullámokra.

Az előrejelzések alapján érdemes felkészülni a hétvégi kánikulára. Fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, kerüljük a tűző napot, és igyekezzünk hűvös helyen tartózkodni a legmelegebb órákban.

Főkép forrása:
illusztráció
Címkék:
#Időjárás

További cikkek