Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb akcióra készül az oktatásért az aHang

10perc.hu
2024. 07. 22.
Újabb akcióra készül az oktatásért az aHang

Újabb akciót tervez augusztus elejére az aHang.

Újabb akciót hajt végre augusztusban az aHang, ezúttal az oktatás nevében. Ahogyan azt sajtóközleményükben is közölték, legutóbbi akciójuk során beterítették a Kossuth teret érvénytelen nemzeti konzultációs ívekkel.

Mostani tervüket a magyarországi oktatás állapotával indokolták. Szerintük nincs bocsánat arra, amit a kormány az oktatással művelt az elmúlt években. Indoklásukban kifejtik, hogy mi vezetett pontosan az újabb akció létrejöttéhez: "a kormány elfogadott egy jogszabályt, amely szerint szakképzettség nélküli katonákkal enyhítenék a tanárhiányt. 55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhetnek tankerületekhez, akár oktatói munkára is. Ha nincs megfelelő képzettségük, a tankerület kiképzi őket, és eközben már taníthatnak is."

Az akciót augusztus másodikára időzítették, és keretei közt az ELTE Tanárképző Központjától egészen a Honvédelmi Minisztériumig fognak elhúzni egy kézikocsit, tele olyan könyvekkel, amelyekből a tanár szakos hallgatók 6 éven keresztül tanulnak, majd átadják a petíciót.

Az aHang akcióját adománnyal támogatni lehet, ahogyan írják, 500 forintból néhány palack vizet tudnak vinni a résztvevő önkénteseknek. 2500 forintból ki tudják nyomtatni a petíciót az átadásra. 4000–6000 forintból egy tankönyvet tudnak megvásárolni, 15 ezer forintból pedig három transzparenst tudnak nyomtattatni. Az akciót ezen a linken lehet támogatni.

 

Főkép forrása:
Tamás Mészöly/Wikimedia Commons

További cikkek