Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Közeleg a kánikula vége

10perc.hu
2024. 07. 21.
Közeleg a kánikula vége

Bár a kánikula hamarosan véget ér, még néhány napig el kell viselnünk a hőséget.

Vasárnap a napsütést csak fátyolfelhők zavarhatják, délután pedig csak elszórtan, főleg délen és keleten lehet zápor vagy zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között alakul. A délies szél főleg nyugaton és északnyugaton élénkülhet meg - számolt be róla a Telex.

A hét első napján, hétfőn gomolyfelhők képződnek, először nyugaton, majd később keleten is záporok és viharok alakulhatnak ki. Az északi-északnyugati szél megerősödik, a hőmérséklet 28-36 fok között várható.

Kedden a HungaroMet szerint erős gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Szórványosan lehet zápor, zivatar. Az északi szél időnként erős lökésekkel érkezik. A minimum hőmérséklet 14-22 fok között, a maximum 28-35 fok között alakul, a nyugati régiókban lesz a hűvösebb.

Szerdán továbbra is gomolyfelhők és fátyolfelhők borítják majd az eget, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi és északnyugati szél helyenként megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14-22 fok, délután 26-32 fok lesz.

Csütörtökre az előrejelzések szerint jelentős lehűlés várható, a nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul. A HungaroMet napsütéses időt jósol, csak néhány gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja meg az égboltot.

A forróság tehát még pár napig kitart, de a lehűlés már a láthatáron van.

Főkép forrása:
illusztráció
Címkék:
#Időjárás

További cikkek