Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több ezer tanárt keresnek szeptemberi munkakezdéssel

10perc.hu
2024. 07. 16.
Több ezer tanárt keresnek szeptemberi munkakezdéssel

Több ezer tanár álláshirdetés jelent meg a tanév vége után.

A tanévzárást követően beindult a nyári tanárkeresés, eddig mintegy 3600 álláshirdetést tettek közzé a tankerületi központok – írja a Népszava.

A közszféra álláskereső oldalán, a Közszolgállás Portálon jelenleg 1903 tanári, 1516 pedagógusi és 728 tanítói hirdetés található. Ezek nagy részét a tankerületi intézmények hirdették meg. A pedagógusokon kívül pszichológusokat, logopédusokat, karbantartókat és takarítókat is keresnek - közölte a 24.hu.

A 60 tankerületi központ álláshirdetéseinek csaknem 20 százalékát a kilenc budapesti tankerület adta fel, közülük is a Dél-Pesti Tankerületi Központ tette közzé a legtöbb hirdetést, összesen 122-t. Országosan a legtöbb aktív álláshirdetése a Monori Tankerületi Központnak van, összesen 247, őket követi a Tatabányai (153), a Győri (132) és a Székesfehérvári Tankerületi Központ (131).

A munkaerő iránti kereslet azonban magasabb a hirdetések számánál, mivel több esetben egy hirdetésen belül egyszerre 2-4 pedagógust keresnek. A hirdetésekből kiderül, hogy sok helyen természettudományos (kémia, biológia, matematika) és idegen nyelvi tanárokra van szükség.

Címkék:
#Oktatás

További cikkek