Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lezuhant egy fesztiválozó az óriáskerékről a Balaton Soundon

10perc.hu
2024. 07. 12.
Lezuhant egy fesztiválozó az óriáskerékről a Balaton Soundon

Rendőrségi nyomozás indult a Balaton Soundon történt baleset ügyében.

A Balaton Sound utolsó napján, vasárnap hajnalban egy nő lezuhant a fesztivál területén található óriáskerékről. A hírt a a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata erősítette meg a 24.hu-nak.

A balesettel összefüggésben a lap megkereste Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, aki elmondta, hogy a fesztivál négy napja alatt az egészségügyi biztosítást végző szakemberek összesen 229 esetben nyújtottak segítséget, főként kisebb sérülések és enyhébb rosszullétek miatt. Az esetek száma a tavalyi évhez képest csökkent.

„Összesen 28 beteget szállítottunk kórházba, köztük egy súlyosan sérült nőt is” – mondta Győrfi Pál.

Az RTL.hu-nak küldött tájékoztatás szerint a fesztiválozó a már üzemen kívül helyezett óriáskerékről zuhant le.

„A fesztivál utolsó napján, hajnal 4 óra körül, az akkor már üzemen kívül helyezett óriáskerékről leesett sérülthöz riasztották a Sound mentőszolgálatát. A közelben állomásozó mentősök azonnal a helyszínre érkeztek, a sérültet ellátták és stabil állapotban kórházba szállították."

A Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenleg is folyamatban van, így további információk nem állnak rendelkezésre.

Főkép forrása:
Balaton Sound Official Facebook

További cikkek