Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Figyelmeztetést küldött a Netflixnek a Médiatanács, a TV2 Play ellen is vizsgálat indul

10perc.hu
2024. 07. 12.
Figyelmeztetést küldött a Netflixnek a Médiatanács, a TV2 Play ellen is vizsgálat indul

A Médiatanács a Netflixet is figyelmeztette, és vizsgálatot rendelt el a TV2 Play esetében.

Az NMHH Médiatanácsa legutóbbi ülésén számos fontos döntést hozott, melyek közül kiemelkedik a TV2 Play streamingszolgáltatással kapcsolatos közigazgatási eljárás indítása. A Médiatanács a "Házasság első látásra" című műsorsorozat miatt kezdeményezte a vizsgálatot, mivel feltételezik, hogy a tartalom megsértette a gyermekek védelméről szóló jogszabályokat - írja a Média1. 

A vizsgálat során kiderült, hogy a médiaszolgáltató nem megfelelően jelölte meg a műsor korhatár-besorolását, ezáltal nem védte megfelelően a kiskorúakat.

Emellett a Médiatanács jóváhagyta a Csaba Rádió médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását Békéscsabán, így a rádió további hét éven keresztül, 2031. december 22-ig működhet a 88,9 MHz-es frekvencián. A testület továbbá 206 médiaszolgáltató beszámolási kötelezettségének teljesítését vizsgálta, és azokkal szemben, akik mulasztottak, közigazgatási eljárást indított.

A Médiatanács figyelmeztetést küldött a Netflix International B.V.-nek is, mivel egy lekérhető médiaszolgáltatáson közzétett "DC Szuperállatok ligája" című műsoruk nem felelt meg a III. korhatári kategóriának, ami tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott tartalmakat jelent. 

Az RTL televíziócsatorna esetében viszont nem találtak jogsértést a Lightyear című műsorszám kapcsán, amelyet megfelelő korhatári besorolással sugároztak.

Címkék:
#Netflix

További cikkek