Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter szombati rendezvénye: a legfontosabb kijelentések

10perc.hu
2024. 07. 08.
Magyar Péter szombati rendezvénye: a legfontosabb kijelentések

Összeszedtük a legfontosabb kijelentéseket a Tisza Párt szombati rendezvényéről.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, bejelentette, hogy szeptemberben újra országjárásra indul. Szombat délután a MOM Sport rendezvényközpontban, "Rendszerváltás – új korszak kezdődik" címmel zárt körű eseményt tartottak, amit a Facebookon és a YouTube-on is követni lehetett. Az esemény célja az elmúlt időszak legfontosabb pillanatainak, eredményeinek és tanulságainak összefoglalása, valamint a jövőbeli célok és mérföldkövek meghatározása volt - tudósított a hvg.

Magyar Péter a beszédét így kezdte: "Először tedd azt, amit tenned kell, aztán azt, ami lehetséges, végül észre sem veszed, és azt tetted, ami lehetetlen." Hangsúlyozta, hogy július 9. sorsfordító napként vonul be a magyar politikatörténetbe. "Olyan győzelmet értünkk el, amire egyszerűen nincs tankönyvi magyarázat. Egészen meseszerű négy hónap áll mögöttük, azt szeretnék, ha ezt a mesét közösen írhatnák tovább a Tisza szimpatizánsaival."

Magyar Péter beszélt arról, hogy kampányuk során gyors döntéseket kellett hozniuk: "Ez a kampány olyan volt, hogy nem volt idő felnyergelni a lovat, muszáj volt szőrén megülni, és betörni az első adandó lovat." Elismerte, hogy voltak hibák, de hangsúlyozta, hogy továbbra is ember szeretne maradni: "Ezután sem fogok milliárdos jachtokon dobozos kávét inni, ereszeken lecsúszni, hajókon prostituáltakkal enyelegni, mint ahogy azt mások teszik."

Kijelentette, hogy a Tisza Párt az egyetlen potens kihívója a Nemzeti Együttműködés Rendszerének: "A Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének egyetlen potens kihívója a Tisza Párt, mi vagyunk Orbán Viktor ellenfele." Magyar Péter szerint az ellenzék sokszor csak erősíti Orbán rendszerét, mert nem vonul vissza időben, de ő megígérte, hogy ha eljön az ideje, vissza fog vonulni.

A vidéki Magyarország helyzetére is kitért: "A vidéket a teljes politikai elit cserben hagyta: az ellenzék megszerezhetetlennek ítélte, és lemondott róla, a Fidesz pedig fixen számíthat a szavazataikra, ezért nem foglalkozik velük. Ezzel szemben a Tisza Párt soha nem fog lemondani a vidékről." Magyar Péter azt is kijelentette: "Véget ért a Fidesz és a 'kék Fidesz' világa."

A jövőbeli célkitűzéseket illetően Magyar Péter kiemelte a kivándorolt magyar fiatalok hazacsábítását, az "Orbán-klán" befolyásának megszüntetését, és az emberek közéletbe vetett hitének visszaállítását. A Tisza Párt a magyar mezőgazdaság fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít. Magyar Péter EP-képviselői fizetésének felét jótékony célra ajánlja fel, és létrehozzák a Ludas Matyi alapot, hogy bárki csatlakozhasson egy jó ügy mögé. A "digitális gyóntatófülke" bevezetésével a NER-ben tevékenykedő, de károsult emberek névtelen vallomásait várják, hogy segítsék a rendszer lebontását: "Innen is üzenem, nem fog sikerülni." Magyar Péter azt ígérte, hogy folytatják a munkát és az ország minden településére eljutnak.

Magyar Péter zárásként arra kérte támogatóikat, hogy fogjanak össze és hozzanak létre saját "Tisza-szigeteket" az országban: "Közösségeket, 'Tisza-szigeteket' építünk az országban, ahol nincs jobb és nincs bal, csak magyar." A rendezvény végén elbúcsúzott az állva tapsoló közönségétől, és megígérte, hogy "nemsokára találkozunk."

Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek