Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hat településen ismétlik meg a polgármester-választás szavazását vasárnap

10perc/MTI
2024. 07. 03.
Hat településen ismétlik meg a polgármester-választás szavazását vasárnap

Hat településen ismétlik meg választásokat Magyarországon jogszabálysértés miatt.

Jogszabálysértés miatt hat településen ismétlik meg a polgármester-választás szavazását vasárnap - jelentette be a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán az MTI-nek. Emellett két településen roma települési nemzetiségi választást, valamint egy településen egyéni listás választást kell megismételni.

A legfrissebb tájékoztatás szerint Somogy vármegye Nemesdéd, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Penészlek és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Szegi településein teljes területen újra kell tartani a polgármester-választást július 7-én. Az Ópályi, Nagytarcsa és Kalocsa szavazókörökben pedig részlegesen ismétlik meg ezt a szavazást.

Fonyódon az egyéni listás választást, míg Ófehértón és Nagykállóban a roma települési nemzetiségi választást kell megismételni. Az NVI közölte, hogy a helyi önkormányzati választás mintegy tízezer, míg a nemzetiségi választás közel hétszáz választópolgárt érint.

"A megismételt szavazáson ugyanazok a jelöltek indulhatnak, akik a négy héttel ezelőtti voksoláson, a jelöltállítási folyamat nem indul újra," - hangsúlyozta az NVI.

Az érintett települések választási irodái hirdetményekkel és választási értesítőkkel tájékoztatják a választókat a megismételt szavazás időpontjáról és a szavazási procedúráról. A szavazás időtartama reggel 6-tól este 7-ig tart, és az eredményeket az NVI hivatalos honlapján, a www.valasztas.hu-n közlik majd.

Főkép forrása:
MTI/Krizsán Csaba

További cikkek