Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter reagált Orbán Viktor új pártszövetsége kapcsán

10perc.hu
2024. 07. 01.
Magyar Péter reagált Orbán Viktor új pártszövetsége kapcsán

Facebook-bejegyzésben fejtette ki véleményét Magyar Péter Orbán Viktor új pártszövetségéről.

„A Liberális Internacionálé, majd az Európai Néppárt egykori alelnöke, ma „nagy” bejelentést tett” - írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, miután Orbán Viktor bejelentette új pártszövetségét, Patrióták Európáért névvel. Az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Herbert Kickl-lel és a korábbi cseh kormányfővel, Andrej Babissal közösen fogadták el a patrióta kiáltványt - közölte a 24.hu.

Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt vezetője közleményében élesen bírálta az új szövetséget, úgy fogalmazott, hogy „miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, Orbán Viktor úgy döntött, új pártszövetséget hoz létre”. Magyar Péter szerint Orbán szövetsége „szélsőjobboldali, magyar ellenes politikusok, liberális szédelgők és virtigli szocialisták keveréke, akik szuverenistának nevezik magukat és azt állítják, meg fogják változtatni az európai történelmet”.

A közlemény szerint Orbán Viktor az illegális migráció megfékezésével indokolta az új szövetség létrehozását, de Magyar Péter azt kérdezte: „Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásáról, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról?”

A Tisza Párt alelnöke szerint Orbánék pártszövetsége olyan, „mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot és rögtön azt bizonygatod, hogy a tiéd az igazi, tiéd a legnagyobb, tiéd az egyetlen”.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek