Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter "Orbán-hazugságokról" írt közösségi oldalán

10perc.hu
2024. 06. 27.
Magyar Péter "Orbán-hazugságokról" írt közösségi oldalán

Facebook-bejegyzésben tette közzé az "Orbán-hazugság"-nak címzett pontjait Magyar Péter.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, a júniusi európai parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők között hétfőn Brüsszelben átvette megbízólevelét. Szerdai Facebook-bejegyzésében "Orbán Viktor hazugságai" címmel részletezte a kormány azon európai vonatkozású állításait, amelyek a választási kampányban kiemelt szerepet kaptak - közölte a 24.hu.

"Mai hír, hogy a magyar kormány támogatásával Mark Rutte volt holland kormányfőt választották a NATO főtitkárává. Ő az, akit Orbán Viktor holland fickónak nevezett és azt mondta, hogy biztosan nem fogja támogatni a megválasztását" – írta bejegyzésében Magyar, hozzátéve, hogy a miniszterelnök „a kampányban végig azt hazudta, hogy a NATO háborúba akarja taszítani Európát és Magyarországot. Aztán a választás után, a NATO főtitkár jelenlétében ezt is visszavonta. Azóta már a háborúellenes plakátokat felváltották a toborzó hirdetések."

Magyar Péter szerint Orbán azt is állította, hogy Manfred Weber, a Néppárt elnöke vissza akarja állítani a sorkötelezettséget. Erről is kiderült, hogy hazugság. A valóság az, hogy a fideszes Kövér László és a KDNP szerette volna ezt elérni. Magyar a Fidesz brüsszeli frakciójának helyzetét is kritizálta, mondván: "Orbánék azt állították a választás előtt, hogy a konzervatív frakcióba fognak beülni az Európai Parlamentben. Mostanra kiderült, hogy nem csak a Néppártban, hanem a konzervatívoknál sem látják szívesen az Unió legkorruptabb kormányát. Jelenleg a fideszes európai parlamenti képviselők Brüsszelben bóklásznak és várják, hogy legalább néhány szélsőséges vagy levitézlett politikus szóba álljon velük."

A teljes bejegyzés itt érhető el:


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek