Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kiadós zivatarok várhatóak szerdán

10perc.hu
2024. 06. 26.
Kiadós zivatarok várhatóak szerdán

Másodfokú riasztást adtak ki a délutántól kezdődő viharok miatt szerdán.

Szerdán két nagy hullámban érkeznek a zivatarok, figyelmeztet az Időkép. Az éjszakai esőzések után napközben 24-33 fok várható, majd délutántól és estétől újabb zivatarok alakulnak ki. Ezek rendszerré szerveződhetnek, és a friss számítások szerint újabb jelentős esőzésekre, sőt villámárvízre is fel kell készülni - közölte a Telex.

A legtöbb csapadék a Dunántúl középső, keleti részén, valamint az ország középső területein várható. Az Időkép szerint egyes helyeken elérhetjük vagy megközelíthetjük a havi átlagot, ami 70-75 mm csapadékot jelent. A felhőszakadásokat sűrű villámlás, 1-2 centiméteres jég és viharos szél (60-80 km/óra) kísérheti. 

A HungaroMet másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország középső részére a heves zivatarok és felhőszakadások miatt, míg a nyugati és keleti vármegyékre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők lesznek jellemzőek. Többfelé záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat. A HungaroMet a teljes országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt, míg a keleti országrészre citromsárga figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt. A délutáni hőmérséklet 24-31 fok között várható.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan, főként északkeleten valószínű zápor, zivatar. Zivatarok térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Péntekre a zivatarok miatt már csak a keleti országrészre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A napközbeni hőmérséklet 26-32 fok között alakul.


Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Időjárás

További cikkek