Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Számos településen kell időközi választást tartani

10perc.hu
2024. 06. 25.
Számos településen kell időközi választást tartani

Várhatóan 17 településen kell időközi önkormányzati választást tartani - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A június 9-i önkormányzati választások eredménytelensége miatt 17 településen újra szavazást kell tartani. Az NVI nyilvántartása szerint nyolc településen már kitűzték az időpontokat, augusztus vége és szeptember vége között kerül sor az időközi választásokra.

A Vas vármegyei Bozsokon és a Zala vármegyei Pakodon nem indult elegendő jelölt, ezért ezeken a településeken meg kell ismételni a választásokat. Bozsokon sem polgármestert, sem képviselőket nem választottak, míg Pakodon csak egy képviselőjelöltet regisztráltak, így itt még egy képviselőt is meg kell választani.

A fennmaradó 15 településen szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között, ezért szükséges az időközi választás. Az NVI bejelentette, hogy a Vas vármegyei Kissomlyón augusztus 25-én tartják az időközi polgármester-választást, Zalakomárban szeptember 1-jén, Büssüben és Koppányszántóban szeptember 8-án, Bajánsenyén és Rátóton szeptember 15-én, Sajóivánkán pedig szeptember 22-én kerül sor a választásokra. Kerepesen az 5. számú egyéni választókerületben szeptember 15-én tartják az időközi képviselő-választást.

Az NVI további településeken is időközi választásokat tart szükségesnek. Zalaboldogfán, Szijártóházán és Belsősárdon Zala vármegyében, Vattán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Mesterházán Vas vármegyében, és Újsolton Bács-Kiskun vármegyében is újra szavaznak. Pécs 15. számú egyéni választókerületében pedig az első helyen végzett képviselő-jelöltek között kialakult szavazategyenlőség miatt tartanak új választást.

Főkép forrása:
MTI/Lehoczky Péter

További cikkek