Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sok napsütésre számíthatunk kedden is

10perc/MTI
2024. 06. 25.
Sok napsütésre számíthatunk kedden is

A napsütést azonban zivatarok, záporok zavarhatják meg.

A met.hu előrejelzései szerint kontinensünk időjárását túlnyomórészt magasnyomás, magassági gerinc alakítja. A legtöbb helyen eseménytelen az idő. Olaszország felett egy hidegörvény található, amelyből záporok, zivatarok alakulnak ki. Emellett a skandináv államok felett egy feloszló front okozott többfelé csapadékot. Kánikula, illetve forróság csupán a Balkán-, valamint az Ibériai-félszigeten van. A hidegörvény kedd estig fokozatosan megközelíti a Kárpát-medencét, hatására ismét növekszik a csapadékhajlam.

A legtöbb helyen derült vagy kissé felhős ég mellett sok napsütés várható, egyedül délnyugaton lehetnek felhősebb tájak és időszakok. Éjszaka délnyugaton erőteljesebbé válik a felhőképződés, ott már zápor, zivatar előfordulhat.

Kedden is általában sokat fog sütni a nap, délnyugaton lehet több a felhő, ugyanakkor délután, estefelé északabbra is képződhetnek gomolyfelhők. Délután, estefelé először a déli országrészben, majd akár északon is kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Élénk széllökésekre kell számítani, egy-egy zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet hajnalban 11 és 19, kedd délután 27 és 33 fok között valószínű.


Főkép forrása:
Johan Neven/Flickr
Címkék:
#Időjárás

További cikkek