Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tompos Márton is indul a Momentum elnöki székéért

10perc.hu
2024. 06. 24.
Tompos Márton is indul a Momentum elnöki székéért

A Momentum jelenlegi alelnöke, Tompos Márton is indul az elnöki posztért.

Tompos Márton, a Momentum jelenlegi alelnöke és országgyűlési képviselője bejelentette, hogy elindul a párt július eleji tisztújításán az elnöki posztért. A pályázatokat vasárnap estig lehetett benyújtani, miután Donáth Anna és a teljes elnökség lemondott a június 9-i választás másnapján - közölte a 444.hu.

Fekete-Győr András, a párt korábbi elnöke szintén indul az elnöki tisztségért, és azt írta, hogy a választási eredmény a Momentum történetének „drámai mélypontja.” Tompos Márton a Telex kérdésére kifejtette: „Más irányba szeretném vinni a pártot, szolgáltatópárti vonalat képzelek el. Nagyon remélem, hogy a tagság is az irányváltásra fog szavazni.” Hozzátette, hogy változtatna a Momentum szövetségpolitikáján is, de ennek részleteit csak a tisztújítás után árulja el.

Tompos Márton új elnökségi tagokkal szeretné megújítani a pártot, számítva Ruzsics Milánra, a párt Zala megyei elnökére, Szabó Bence debreceni és Vajda Viktória gödi önkormányzati képviselőre. „Új arcok kellenek, akik helyben már bizonyítottak, csak nem frontpolitikusok.”

Tompos Márton a Momentum egyik alapító tagja, a 2022-es választáson listáról jutott be az Országgyűlésbe. 2024 januárjában választották be a Momentum elnökségébe, ezt követően Donáth Anna alelnöknek nevezte ki, és frakcióvezető-helyettes is lett.


Főkép forrása:
Tompos Márton (Facebook)
Címkék:
#Politika

További cikkek