Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez a legjobb magyaros étterem az országban

10perc.hu
2024. 06. 22.
Ez a legjobb magyaros étterem az országban

Az Utazó Magazin immár huszonegyedik alkalommal hirdette meg éves közönségszavazását, amelyen az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazták.

A rangos eseményen számos kategóriában osztottak ki elismeréseket, melyeket az olvasók és határon túli magyar médiumok olvasói szavazatai alapján ítéltek oda. A díjátadóra június 12-én került sor a Continental Hotel Budapestben, ahol Potápi Árpád János, Nemzetpolitikai Államtitkár, és Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke is jelen volt.

A Tanyacsárda, az év magyaros étterme

Az idei díjátadón az éttermek között a lajosmizsei Tanyacsárda érdemelte ki a legnagyobb elismerést, hiszen az év legjobb magyaros éttermének választották. A 24.hu kiemelte az étterem jelentőségét, amely 1973 óta fogadja vendégeit. Az alföldi kisváros, Lajosmizse szomszédságában található vendéglátóhely a kezdetekben faházas büféként indult, de mára az ország egyik legismertebb és legelismertebb éttermévé nőtte ki magát.

A Tanyacsárda híre nem csak hazánkban, hanem külföldön is elterjedt, köszönhetően a klasszikus, hagyományos magyaros ételeknek, amelyeket kínálnak. 

Az étterem nem először kapta meg az év magyaros étterme címet, korábban is többször nyert már ebben a kategóriában, valamint számos gasztronómiai díjat is magáénak tudhat. 

Az elmúlt években elnyerte többek között a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, az „Év vidéki étterme” címet, és a nemzetközi elismerést jelentő Chevalier- Maison de Qualité, Chaîne des Rôtisseurs díjat is.

További díjazottak

A legjobb szállodák közül a Park Inn By Radisson Zalakaros az év zöld szállodája lett, míg a Dráva Hotel Thermal Resort az év kutyabarát szállodája címet nyerte el. 

A felnőttek pihenésére specializálódott Minaro Hotel Tokaj Mgallery az év felnőttbarát szállodája lett, az utazók kényelmét pedig az Airport Hotel Budapest szolgálta a legjobban, elnyerve az év tranzit szállodája címet.

A családok kedvence a Hotel Kapitány lett, amely az év családbarát szállodája díjat kapta meg. A wellness élmények kedvelői számára az Ensana Thermal Aqua Health Spa Hotel bizonyult a legjobbnak, elnyerve az év wellness szállodája címet.

Budapest legjobb üzleti szállodája a Kempinski Hotel Corvinus Budapest lett, amely az év szállodai étterme díjat is elnyerte. Az év konferencia szállodája a Novotel Budapest Centrum lett, míg a legjobb budapesti étteremnek a Rosenstein Vendéglőt választották.

A legjobb vidéki étteremnek járó elismerést a Belga Étterem és Söröző kapta meg. A legjobb fürdők között a Hungarospa Gyógyfürdő és a Gyulai Várfürdő is elismerést nyert, az utóbbi az év wellness fürdője címmel gazdagodott. Az év víziparkja az Aquaticum lett.

A határon túli díjazottak teljes listája elérhető az Utazó oldalán.


Főkép forrása:
Tanyacsárda Restaurant, Programmecentre and Horsefarm Facebook oldal

További cikkek