Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Viktor hevesen reagált Brüsszel döntésére, Magyar kommentált

10perc.hu
2024. 06. 19.
Orbán Viktor hevesen reagált Brüsszel döntésére, Magyar kommentált

Orbán Facebook-posztban kommentálta Brüsszel döntését, Magyar azonnal reagált rá.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hevesen reagált, miután az Európai Néppárt (EPP) nagy valószínűséggel megegyezett a szociáldemokratákkal. A megállapodás következtében Orbán Viktor kifogásolta, hogy a Néppárt figyelmen kívül hagyta a jobboldali választók akaratát és összefogott a baloldali és liberális erőkkel az uniós vezetői pozíciók elosztása kapcsán. A miniszterelnök szerint ez ellentétes az európai választások eredményével, amelyek szerint a jobboldali pártok megerősödtek, míg a baloldal veszített - közölte a Blikk.

 „Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát. Az európai választás eredménye egyértelmű: a jobboldali pártok megerősödtek, a baloldal és a liberálisok teret vesztettek. A Néppárt viszont ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal: a mai napon alkut kötöttek és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Fittyet hánynak a valóságra, fittyet hánynak az európai választás eredményére, és fittyet hánynak az európai emberek akaratára. Ne legyünk naivak: tovább fogják támogatni a migrációt, és még több pénzt és fegyvert küldenek az orosz–ukrán háborúba. Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal."

Magyar Péter, a TISZA párt képviselője azonnal reagált Orbán posztjára, megjegyezve, hogy az EPP továbbra is dominál az Európai Parlamentben, és elfogadják a TISZA pártot is. „Miniszterelnök Úr, úgy hírlik Brüsszelben, hogy egyelőre nem nagyon akarnak Önökkel egyesülni… egyébként meg szinte semmit nem változott az Európai Parlament összetétele. Lehet természetesen jobboldali többség, de annak a fő ereje a Néppárt lesz majd 200 képviselővel és 13 állam- és kormányfővel. Ez az a Néppárt, ahonnan Önöket kitették, és ahova a TISZÁ-t pedig felveszik. További jó békeharcot!” 


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek