Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Heti időjárás: 38 fokot is mérhetünk Magyarországon

10perc.hu
2024. 06. 17.
Heti időjárás: 38 fokot is mérhetünk Magyarországon

A múlt heti esős időjárást felváltja a hőség, fokozatosan emelkedő hőmérsékletre és kánikulára számíthatunk, ami már hétfőn is érezteti hatását.

Ezen a héten igazi nyári kánikulára számíthatunk, a hőmérséklet napról napra emelkedik, és a hét közepére helyenként már 35 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk. Az ország nagy részén sok napsütés és száraz idő várható, bár az időnként megnövekvő felhőzetből egy-egy gyenge zápor vagy zivatar kialakulhat, főleg a keleti, északkeleti és északi régiókban, ahol hajnalra helyenként pára és köd is képződhet - tájékoztat weboldalán az Időkép. 

A szél többnyire gyenge, mérsékelt marad, de néhol, különösen északkeleten, élénk széllökések is előfordulhatnak. 

A reggeli hőmérsékletek 9 és 18 fok között alakulnak, míg napközben 26 és 33 fok közötti maximumokkal számolhatunk.

Keddre még melegebb idő várható. A nyugati és északnyugati területeken megélénkül a délies szél, a hajnali 12-20 fok után délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő. Szerdán tovább erősödik a kánikula, az országban sehol nem lesz szükség esernyőre, viszont a napszemüveg és a szalmakalap kötelező tartozék lesz. 

A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz, a nappali csúcshőmérséklet pedig már 31 és 37 fok között alakul.

A hét második felében is folytatódik a forróság, csütörtökön 29-36 fokos, pénteken pedig 32-38 fokos maximumokkal számolhatunk.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek