Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Végre megérkezik az igazi nyár, beköszönt a kánikula

10perc.hu
2024. 06. 14.
Végre megérkezik az igazi nyár, beköszönt a kánikula

A jövő hét első napjaiban napos, egyre melegebb időre van kilátás.

Pénteken sok napsütés várható, délután növekedhet meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Csapadékra kicsi az esély. Keleten még az északi-északnyugati, az Alpokalján a délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. A délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők. - írja az Időkép.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, de késő délutáni, esti órákban nyugaton, ézsaknyugaton egy közelgő gyenge hidegfront hatására már kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. A déli-délnyugati szelet a Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délutánra már 24 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap túlnyomóan napos időben lesz részünk, a gomolyfelhőkből elszórtan zápor, egy-egy zivatar északon és keleten fordulhat elő. Többfelé élénk lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, délen lesz melegebb.

A jövő hét első napjaiban napos, egyre melegebb időre van kilátás, kánikula köszönt be. Hétfőn 27 és 32, kedden már 29 és 34 fok közötti maximumokat mérhetünk. A délies szél kedden nyugaton feltámadhat.


Kép forrása: Időkép

Címkék:
#Időjárás

További cikkek