Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott

10perc.hu
2024. 06. 13.
Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott

A főpolgármester csütörtök délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatót a szavazatok újraszámlálása kapcsán. 

Karácsony Gergely szerint a kialakult helyzetre egyetlen válasz van, ha Budapesten megismételjük a főpolgármester-választást.

A főpolgármester a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy bármi is legyen ennek a megismételt választásnak az eredménye, ő azt elfogadja.

Karácsony azt kérte, hogy aki egyetért azzal, hogy csak egy megismételt választás teremthet tiszta helyzetet a főpolgármester-választásban, az jöjjön péntek este hat órára a Nemzeti Választási Bizottság Alkotmány utcai épületéhez.  

Korábbi posztjában írta, hogy szerinte a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége statáriális döntést hozott az újraszámolásról. 

„Egy óra alatt hívták össze az ülést, a tagok az ülés előtt percekkel kapták meg a dokumentumokat – írta.

 "a most zajló eljárást nehéz másként látni, mint úgy, hogy egyik eleme annak a stratégiának, amelyről a nemzetközi választási megfigyelők is kimondták: a választók megtévesztését eredményezte."


Ha nem lesz újabb főpolgármester-választás, akkor megtámadja a választás eredményét, bármilyen politikai befolyás alatt is áll a Kúria vagy az Alkotmánybíróság. Ha pedig a Kúria úgy dönt, hogy megismétlik a választást, akkor az még júniusban megtartható.

Főkép forrása:
MTI/Purger Tamás

További cikkek