Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Venezuelai szavazók az I. kerületben: "A legjobb jelölt Orbán Viktor"

10perc.hu
2024. 06. 10.
Venezuelai szavazók az I. kerületben: "A legjobb jelölt Orbán Viktor"

Az RTL Híradónak nyilatkoztak az I.kerületben szavazó venezuelaiak.

Az I. kerületben szavazó venezuelaiak megszólaltak az RTL Híradónak, kifejezve véleményüket a választásokról és az őket érő hatásokról. Egyikük kijelentette, hogy senki nem gyakorolt rá nyomást, míg egy másikuk „nehéz kérdésnek” nevezte, hogy valaki megmondta-e nekik, hová tegyék az X-et. Mint ismeretes, V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki polgármestere feljelentést tett választási befolyásolás gyanúja miatt. Egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a Máltai Szeretetszolgálat több mint 800 venezuelai menekültet arra buzdított, hogy a Fideszre és a fideszes polgármesterjelöltre, Böröcz Lászlóra szavazzanak. Ezek a menekültek egy 77 férőhelyes idősek otthonába vannak bejelentve az I. kerületben.

V. Naszályi Márta szerint „a szemünk előtt történik egy olyan akció, amely erősen felveti a választási csalás gyanúját.”

Az RTL Híradónak sikerült megszólaltatnia néhány venezuelai szavazót. Egy fiatal lány elmondta, hogy három éve él Magyarországon és fontosnak tartja, hogy éljen szavazati jogával. Azt is kifejtette, hogy nemzetközi kapcsolatokat tanul, így tájékozottnak gondolja magát. Az információkat az internetről szerzi be, és előfordult, hogy saját maga fordította le az oldalakat. Határozottan visszautasította, hogy bárki nyomást gyakorolt volna rá, hogy kire szavazzon.

Egy másik venezuelai férfi, aki 10 hónapja él Magyarországon, érdeklődik a magyar politika iránt, és tisztában van néhány fontosabb témával, beleértve Orbán Viktor és a kormány munkáját, valamint Budapest problémáit. Amikor megkérdezték, hogy megmondta-e valaki nekik, kire szavazzanak, azt válaszolta: „Nehéz kérdés.” Szerinte a legjobb jelölt Orbán Viktor, bár ő személy szerint nem indul ezen a választáson. Hozzátette, hogy a magyar kormány támogatja a Máltai Szeretetszolgálatot, ezért a venezuelaiak számára a kormánypárt jó döntés lehet. Az I. kerületbe bejelentett többi venezuelai szavazási szándékáról nem tudott nyilatkozni.



Főkép forrása:
MTI/Balázs Attila

További cikkek