Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: Már tegnap kerestek NER-es oligarcha körökből

10perc.hu
2024. 06. 10.
Magyar Péter: Már tegnap kerestek NER-es oligarcha körökből

A közelmúltban tartott forradalmi hangulatú eredményértékelő beszéde után Magyar Péter a Partizánnak adott interjút, melyben számos fontos kérdésre válaszolt.

Az interjú során Magyar Péter kifejtette, hogy a Tisza Párt célja nem az előrehozott választások kikényszerítése, hanem a jelenlegi helyzet stabilizálása és a megszorítások elkerülése.

„A miniszterelnöknek kell eldönteni, hogy a Gyurcsányi utat választja, és tovább csúszik-e a lejtőn. Most jönnek majd a megszorítások, amiket eddig próbáltak eltakarni, de az igazság pillanata nemsokára eljön. Kicsit hasonló a szituáció 2006-hoz, amikor Gyurcsányék meghamisították a költségvetés számait, aztán megnyerték a választást, és jött az öszödi beszéd. Kiderült, hogy hazudtak, és egy elég forró ősz lett. Én szeretném elkerülni, hogy újra egy ilyen forró ősz legyen.”

Az interjúban Magyar Péter azt is elárulta, hogy már az eredmények nyilvánosságra hozatala előtt, sőt, már tegnap is keresték őt „magas NER-es oligarcha körökből”. A kérdésre, hogy ő lenne Orbán Viktor ellenzéki kihívója, Magyar szűkszavúan válaszolt:

„a Gyurcsány házaspáron kívül mindenkinek világos, hogy a Tisza Párt az az ellenzéki erő, amely koalíciós kényszer nélkül képes lesz leváltani a NER-t.”

Zárásképpen Magyar Péter hozzátette, hogy a párt már elkezdte kidolgozni programját, amely a jövőbeni irányelveiket és céljaikat foglalja össze.

Főkép forrása:
MTI/Hegedűs Róbert

További cikkek