Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kovács Gergely: tök jól szerepeltünk

MTI
2024. 06. 10.
Kovács Gergely: tök jól szerepeltünk

Tök jónak ítélte az önkormányzati választáson elért eredményüket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke vasárnap késő este, a budapesti Gödör Klubban.

"Tök jól szerepeltünk az önkormányzati választáson, két budapesti polgármesterünk lett, a Fővárosi Közgyűlésben két-három fővel leszünk jelen" - mondta pártja eredményváróján Kovács Gergely.

Kiemelte: ahol listáról igyekeztek bejutni, ott sikerült, sok helyen nem is egy, hanem két vagy három ember, országosan összesen több mint harmincan lesznek ott a képviselő-testületekben.

Kovács Gergely az adatok nagy feldolgozottsága alapján a XII. kerület új polgármestere, maga mögé utasítva Fonti Krisztinát, a Fidesz-KDNP jelöltjét. "Öt évvel ezelőtt tizenegy-két százalékot kaptunk, most pedig több mint 50-et."

Megjegyezte, Ferencvárosban nem történt meglepetés, az MKKP budapesti listavezetője, Baranyi Krisztina nagy fölénnyel győzött.

"Úgy néz ki, hogy a hegyvidéki képviselő-testületbe kilenc kutyapártos jutott be, a IX. kerületibe pedig a jelek szerint kettő, Szegeden pedig három ember került be a kompenzációs listáról" - hangsúlyozta Kovács Gergely.

Döme Zsuzsanna Suzi társelnök, IX. kerületi képviselőjelölt arról beszélt, hogy talán a Kutyapárt sikerét látva a többi politikus ráébred arra, "érdemes nemcsak dumálni, meg víziókat gyártani, hanem dolgozni is a kerületükért meg az országért".

Úgy vélte, ezért a mostani sikerért elsősorban az MKKP "rengeteg passzivistájának jár a köszönet".


Főkép forrása:
MTI/Bruzák Noémi

További cikkek