Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ellenzéki polgármesterjelölt győzött Győrben

10perc.hu
2024. 06. 10.
Ellenzéki polgármesterjelölt győzött Győrben

Az egész este alatt tartó szoros versenyből végül az ellenzéki jelölt került ki győztesen Győrben.

Győr városában az ellenzéki Pintér Bence nyerte meg a polgármesteri választást, ami komoly vereség a kormánypártnak a 2024-es önkormányzati választáson. Még Orbán Viktor is részt vett a kampányban, de ez sem segített. A szavazatok száz százalékának feldolgozása után Pintér Bence, a TSZV, LMP és Momentum közös jelöltje 18 295 szavazatot szerzett, ami 31,15 százalékos arányt jelent. Ezzel legyőzte Dézsi Csaba Andrást, a jelenlegi polgármestert, aki 17 856 szavazatot kapott, 30,40 százalékos aránnyal - közölte a Telex.

Borkai Zsolt, volt polgármester és a harmadik jelölt, 27 százalékot kapott. Az ő szavazói vélhetően inkább jobboldali szavazók voltak, akik pozitívan emlékeztek vissza a Borkai vezette Győrre. A városban összesen heten indultak a polgármesteri székért. A 2019-es önkormányzati választást Borkai Zsolt nyerte, annak ellenére, hogy akkor már ismert volt az adriai szexbotránya. Lemondása után Dézsi Csaba András nyert egy új választáson, és az elmúlt négy évben vezette Győrt. 

A jelenlegi polgármester elismerte vereségét, majd így nyilatkozott bejegyzésében Facebookon: "Hazudnék, ha nem mondanám el azt is, hogy rosszul esett, hogy 25 ezer győri ember ellenben másra szavazott a jelenlegi polgármesteri választáson. Ráadásul egy olyan emberre, aki mind tudásában, mind tapasztalat hiányában tökéletesen alkalmatlan erre a feladatra. Sikeres éveket zártunk és fantasztikus jövőképet terveztünk számos területen, amiből így ki tudja, hogy lesz-e valami ezután. Ez már úgy tünik, hogy nem az én felelősségem lesz. Még néhány hónap és átadom a helyemet a polgármesteri székben. Addig is próbálom szolgálni a várost, annak minden polgárát."

A teljes bejegyzés itt érhető el:


Főkép forrása:
Pintér Bence (Facebook)

További cikkek