Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

2-4 cm átmérőjű jégesőre, felhőszakadásra figyelmeztetnek a meteorológusok

10perc.hu
2024. 06. 10.
2-4 cm átmérőjű jégesőre, felhőszakadásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Újabb figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, az elkövetkező napokban intenzív időjárási jelenségekre kell számítani.

A meteorológusok friss figyelmeztetést adtak ki Magyarország területére, amely szerint az ország különböző részein több hullámban heves zivatarokra kell számítani - írja a met.hu. A következő órákban, valamint a holnapi napon is olyan időjárási körülmények alakulnak ki, amelyek jelentős csapadékkal, erős széllökésekkel és jégesővel járhatnak.

Ma több helyen, több hullámban kell számítani zivatarokra. 

Ezek környezetében felhőszakadás (>25-30 mm), viharos (60-85 km/h) széllökés és jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) is előfordulhat.

A Dunántúl keleti felén és a középső megyékben, valamint a keleti, délkeleti országrészben heves zivatarok kialakulása várható. 

Ezeket 2-4 cm átmérőjű jégeső, 90 km/h-t meghaladó széllökés és jelentős csapadék  jellemzi.

Késő délutántól, esti óráktól északnyugat felől megkezdődik a légkör stabilizálódása, így éjszaka egyre inkább az ország délkeleti felére szorulnak vissza a zivatarok.

Kedden napközben főként a Dunától keletre alakulhatnak ki újabb zivatarok. Ezeket jégeső (jellemzően 2 cm-t nem meghaladó átmérő), erős (>55-70 km/h) széllökések és felhőszakadás (>25-30 mm, néhány helyen akár >40 mm) kísérhetik.

Késő délutántól, estétől a zivatarok számossága várhatóan jelentősen csökken.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek