Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Választási műsorok június 9-én - itt követheted az eredményeket

10perc.hu
2024. 06. 09.
Választási műsorok június 9-én - itt követheted az eredményeket

A tv csatornák és az online hírportálok is már többnyire délután elkezdik választási műsorukat, ahol nyomon követhetjük a legfrissebb eredményeket. 

Partizán

Magyarország legnagyobb közfinanszírozott médiuma már délután elkezdi a maratoni élő adást - Facebook posztjuk szerint. 

A választás estéjén a Partizán csapata természetesen tudósítani fog az összes párt eredményváró eseményéről is. Kinn lesznek a terepen többek között a Partizán munkatársai, Tóth Jakab, Balogh Zsófi, Komócsi András és Székely Ádám, de erre az estére csatlakoznak hozzánk külső munkatársak is. A helyszínről fog tudósítani Tárkányi Flóra, aki korábban több mint egy évet dolgozott a 444-nél, majd csapatban megnyerte az Achilles Data elnevezésű nemzetközi újságíróprogram fődíját. De itt lesz velünk a magyar online videózás egyik veteránja is, az Index és a 444 egykori újságírója, Tamás Bence Gáspár, aki jelenleg a Mészáros Zsófia által vezetett Pelikán Projekt munkatársa. - olvasható közösségi oldalukon.

HVG

Egész estés élő adással készülünk az EP- és önkormányzati választásokra: vasárnap 18:30-tól mutatunk minden eredményt és adatot, ott leszünk a helyszíneken, követjük a beszédeket, és azonnal elemezzük a látottakat, hogy a sorsdöntő választások egyetlen pillanatáról se maradjon le! Csatlakozzon a HVG kollégáihoz és Ésik Sándorhoz a YouTube-on vagy a Facebookon! - olvasható a HVG.hu tájékoztatójában. 

Telex.hu

Vasárnap már délutántól élőben közvetítjük a választás napját. Felelevenítjük a kampány legfontosabb pillanatait, megvizsgáljuk a napközbeni részvételi adatokat, kapcsoljuk a pártok és politikusok rendezvényeit Budapestről, illetve számos vidéki helyszínről. Eközben a stúdióban szakértőkkel elemezzük a történéseket, és természetesen azonnal mutatjuk a legfrissebb választási eredményeket.

Vasárnap jön hozzánk Hanula Zsolt és Mizsur András a Telextől, valamint Pethő András és Szabó András a Direkt36-tól. Szintén velünk lesz Bódi Mátyás a Választási Földrajztól, valamint Rácz András Oroszország-szakértő, az est állandó szakértői pedig Lakatos Júlia, illetve Kéri László lesznek. - olvasható weboldalakon.

RTL Magyarország

Három műsorvezető és szakértők várják majd a nézőket június 9-én, a választások napján este az RTL-en. Az élő választási műsor a televíziós vállalat hírportálján is elérhető lesz, ahol már a szavazókörök megnyitásától percről percre követik majd a nap eseményeit.

A media1-hez eljuttatott eljuttatott közlemény szerint június 9-én, az európai parlamenti és önkormányzati választások napján az RTL Híradó után, 19 órakor kezdődő élő választási műsor három házigazdája Boros Krisztina, Kéri Barna és Rábai Balázs lesz.

Őket – és a nézőket – három szakértő vendég: László Róbert, a Political Capital választási szakértője, Bódi Mátyás, a Választási Földrajz geográfus-elemzője és Kiss István, a Danube Institute ügyvezetője segíti majd a beérkező adatok értelmezésében.

19:15 és 21:00 között az RTL több alkalommal is gyorshírekben számol majd be a legfrissebb fejleményekről. Az este folyamán az RTL Híradó munkatársai Brüsszelből és több hazai városból is élőben jelentkeznek, és több alkalommal élőben kapcsolják majd a pártok eredményváróját is. 

ATV

Nagyszabású, egész estét felölelő választási műsorral készül vasárnapra az ATV. 

Az ATV tájékoztatása szerint június 9-én, vasárnap egész estét felölelő választási műsorában a csatorna vezető arcai azonnal közlik majd a legfontosabb az EP- és az önkormányzati választás eredményeit, elemzik a folyamatokat és a kialakuló politikai helyzetet. A választási műsor már 16:55-kor kezdetét veszi majd, amikor is a központi stúdióból Sváby András kapcsolja majd a pártok választási központjait, Krug Emília és Bodacz Balázs közlik a legfrissebb hazai és európai eredményeket, Szöllősi Györgyi és Rónai Egon politológusokkal és újságírókkal elemzik az este történéseit. A Híradó stúdiójában Gesztesi Máté mondja a legfrissebb híreket. - olvasható a media1-nek küldött tájékoztató szerint. 

M1

Az M1 Híradó és a Választás+ műsor szintén már déltől közvetíti a legfrissebb információkat, továbbá a hirado.hu Voks24 rovatában is közlik a friss híreket. 

HírTV

Magyarország és Európa választ! A HírTV nyomon követi a magyar települések és az európai nagyvárosok eseményeit. Egésznapos élő műsorfolyam a HírTV-n, Facebook- és YouTube-csatornánkon, valamint a videán. - írják a hirtv.hu-n 

Főkép forrása:
Partizán Facebook oldala

További cikkek