Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kiderült mikor lesz rendszerleállás a K&H banknál

10perc.hu
2024. 06. 07.
Kiderült mikor lesz rendszerleállás a K&H banknál

Leállnak a K&H bank internet és mobilbanki alkalmazásai, az ATM-es készpénzbefizetés sem lesz lehetséges.

A K&H Bank bejelentette, hogy 2024. június 8-án 6:00 órától június 9-én 12:00 óráig banki informatikai rendszereik fejlesztése miatt az elektronikus szolgáltatások, mint az internetbanki és mobilbanki alkalmazások, valamint az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás szünetelni fognak.

Ez idő alatt az azonnali átutalási megbízások és fizetési kérelmek indítása nem lesz elérhető, a beérkező átutalásokat pedig visszautasítják.

Ezeket a tranzakciókat a bankszünnapok után lehet majd újra benyújtani. A kialakult helyzet a hatályos szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül.

A K&H arra kéri ügyfeleit, hogy a határidős fizetéseket, számlák kiegyenlítését és közterhek fizetését lehetőség szerint a bankszünnapok előtti munkanapra időzítsék. Az előre megadott határidős és rendszeres megbízásokat, valamint csoportos beszedéseket automatikusan a következő munkanapon teljesítik.

A leállás ideje alatt a betéti és hitelkártyák használata csak a 2024. június 8-án 6:00 órakor elérhető egyenleg erejéig lehetséges. Az ügyfeleket arra kérik, hogy biztosítsanak elegendő fedezetet számláikon és állítsák be megfelelően a kártyalimiteket, mivel a telefonos ügyfélszolgálat sem lesz képes a leállás alatt módosítani ezeket.

Az online bankkártyás és SZÉP kártyás fizetéseknél fennakadások lehetnek, és a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS üzenetek, valamint az online vásárlást megerősítő SMS-ek késhetnek vagy nem érkeznek meg.

A K&H megértést kér ügyfeleitől az okozott kényelmetlenségekért és hangsúlyozza, hogy a rendszerleállás a banki szolgáltatások minőségének javítása érdekében történik.

Újabb leállás várható június végén

További fejlesztési munkálatok miatt 2024. június 21-én 18:00 órától június 22-én 18:00 óráig ismét leállnak a K&H elektronikus csatornái. Az azonnali átutalási megbízások és fizetési kérelmek indítása, valamint a beérkező átutalások feldolgozása szünetelni fog. Az ügyfeleket ismét arra kérik, hogy időben gondoskodjanak a szükséges fizetési műveletek elvégzéséről.

A K&H köszöni ügyfelei türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségekért, és továbbra is elkötelezett a szolgáltatások minőségének javítása mellett.

Főkép forrása:
K&H- dönts okosan Facebook oldal
Címkék:
#Bank

További cikkek