Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A hétvégén is folytatódik a kora nyárias idő

10perc/MTI
2024. 06. 06.
A hétvégén is folytatódik a kora nyárias idő

Tovább folytatódik a változékony, meleg idő.

A hétvégén is meleg, záporos-zivataros, kora nyári idő várható, a hőmérséklet csúcsértéke 30 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap a déli országrészben akár 34 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken a napsütést időnként nyugatról kelet felé haladó vastagabb felhőtömbök zavarják, emellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés is. Többfelé számítani kell záporra, zivatarra, a zivatarokat átmenetileg erős, viharos széllökések is kísérhetik. Tőlük függetlenül inkább csak helyenként élénkülhet meg az időközben egyre többfelé északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-32 fok között valószínű.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, majd a délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyek éjjel kelet felé vonulnak. A délelőtti órákban csak egy-egy zápor valószínű, délután, este főleg a Dunántúlon, éjjel többfelé, majd egyre inkább a keleti tájakon alakul ki záporeső, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarban erősödhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet 12-20, a maximum 27-32 fok között várható.

Vasárnap reggelig több helyen, napközben elszórtan záporeső, zivatar kialakulhat, nagyobb eséllyel északon, északkeleten, de nyugaton sem kizárt a csapadék. Napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, zivatarban erős vagy viharos lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28-34 fok között várható, délen lesz a melegebb.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek